Hos oss äter du gott och bor hemtrevligt!

 

På Hillesgården lagar vi mat med hjärta och omsorg. Vi rullar våra egna köttbullar, har riktig grädde i såsen och äkta smör i kakorna. Vill du, stannar du över natten i vårt hemtrevliga gästhem.

 
I alla våra varmrätter ingår sallad från det välfyllda salladsbordet. Du kan också njuta av en kopp kaffe med  något hembakat från vår konditoriavdelning! 

Lördagar och söndagar har vi en särskild helglunch med en varmrätt med kött eller fågel, samt en vegetarisk varmrätt. Här finns menyn för helgluncherna.

 

Vi satsar på närodlat och ekologiskt

Vi ökar andelen närproducerat och ekologiskt i vår matlagning hela tiden, det är viktigt för oss. Under sommarsäsongen odlar vi själva en hel del av de grönsaker och örter som hamnar på tallriken. Nyttogrönt i Munka Ljungby alldeles i närheten förser oss med groddar och skott året om. Potatisen vi använder är också närodlad, den kommer från Olofsgården i Kvidinge. Vi serverar också närproducerat kött från gården Sjunkaröd utanför Vinslöv i Hässleholms kommun. (Länkarna öppnas i nya fönster.)

På menyn

Vi har lagat oss fram till ett härligt recept på skånsk äggakaka. Det har varit en rolig process där vi har provat recept "härifrån och därifrån" och från mammor och mormödrar. Många har smakat, tyckt till och jämfört. Nu är vi glada att kunna servera vår skånska äggakaka med rårörda lingon och ekologiskt fläsk. Flera av våra gäster intygar att den blivit fantastiskt lyckad!

Det finns flera andra varmrätter, pajer och smörgåsar på vår fasta meny. Vi som arbetar i Hillesgårdens kök brinner för att laga god mat som passar dig, och vi lagar både traditionella rätter med kött och fågel och en hel del vegetariskt. Välkommen att ge oss dina tankar kring mat, vi vill gärna ha ett helhetstänk kring mat och hälsa.

Vi har god kunskap om specialkost, och kan erbjuda exempelvis laktosfria alternativ för den som behöver det.

Speciell festmeny och härliga tårtor

För festliga tillfällen kan du beställa vår specialmeny , och våra underbara tårtor för alla slags tillfällen.

Bokningar för grupper

Du kan boka skräddarsydda arrangemang för företag, organisationer och bussgrupper. Information och bokning, ring 0435-217 09.

Restaurangen är inredd i en varm allmogestil och rymmer 75 matgäster. Dessutom finns ett separat rum i anslutning till restaurangen med plats för 48 personer.

Gästhem

Hillesgårdens gästhem uppskattas av våra gäster för sin fräschör och hemtrevnad. Alla rum är personligt inredda. För mer information samt priser, klicka här.

"Tack för ännu en oförglömlig helg med ljuvliga behandlingar, supergod mat och superservice!"
Ur Gästboken


 

 

 

Musiken på söndagar genomförs i samarbete med

 
Logotyp Vuxenskolan


 STIFTELSEN HILARION HOH • HILLESGÅRDEN 4452 • 264 94 KLIPPAN • TEL. 0435-215 30 •  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.