Skräddarsy din konferens


Många grupper har genom åren fått Hillesgårdens hjälp att lägga upp sina konferenser med innehållsrikt, inspirerande och givande innehåll. Andra har använt sig av vår aktivitetsmeny och bokat in en lämplig aktivitet för ett avbrott i ett möte eller konferens. De flesta har blivit väldigt nöjda!Hillesgårdens erfarna ledare arbetar hängivet för att just din grupp ska få det som passar vid just detta tillfälle.


Utmaningar för grupper

 

Skattjakten

Genomförs utomhus. Här gäller det att vara både klurig och samarbetsvillig. Genom att leta upp och gemensamt lösa ett antal ”pusselbitar” ska laget försöka ta skatten i besittning. Problemlösning på sin spets!

10-20 personer, cirka 60-75 minuter

Upp till bevis!

Inomhus eller utomhus. Ni tror kanske att ni känner varandra? I denna våldsamt roliga och överraskande lagaktivitet kan nästan vad som helst hända... Fantasi och humor spränger alla gränser!

15-40 personer, cirka 75 minuter

Humorrundan

Genomförs utomhus. En ”tipsrunda” ni sällan skådat förr! Med en stor portion humor förvandlar ni er själva till de ”rätta svaren”. Räkna med ett oväntat facit som lockar fram många härliga skratt...

8-20 personer, cirka 60 minuter


 

För alla sinnen

 

Skaparglädje

Glädjefyllt skapande står i centrum för denna kurs, och du som deltagare lockas till att upptäcka nya sidor av din kreativa förmåga. Vi provar olika metoder och måleritekniker, och skapar fritt, individuellt och i grupp. Här känner alla att de kan! Kursens syfte är att öppna nya vägar för deltagaren genom stärkt självtillit, ökad materialkännedom och därigenom stimulerad skaparglädje. Kursen kan även anpassas till att ha ett pedagogiskt fokus – allt från förskoleåldern till gymnasiet.

10-15 personer, 3 timmar

Lekfull målning för alla

Alla kan måla! På ett enkelt sätt kopplar vi bort det "dömande sinnet" från handen. Innan vi vet ordet av har vi målat bilder. Det brukar vara två timmar som rinner förbi!

10-15 personer, 2 timmar

Sagolik visdom

”Det var en gång...” Med de magiska orden kom sagorna till jorden. Följ med på en resa med sagan som trogen följeslagare, vän, läkare och lärare – ett föredrag om sagolik visdom, om sagan som pedagogiskt redskap.

10-15 personer, 4-5 timmar (workshop)

20-200 personer, 1 timme (föredrag)

Kittla smaklökarna

Låt vår kock laga en härlig, spännande måltid, där ni själva väljer temat för kvällen: Franskt, mexikanskt, kinesiskt, thailändskt... Eller kanske GI-mat? Ät, njut och ha trevligt!

10-60 personer


 

För kropp och själQigong

Mångtusenårig kunskap från Kina ligger till grund för Qigong. Mjuka, harmoniska rörelser hjälper dig att uppnå balans, styrka och smidighet. Dessutom stärks immunförsvaret.

10-40 personer, 1 timme

Poweryoga

En mjuk fysisk form av yoga, som stärker andning och koncentration. Utifrån egen förmåga genomför man en serie rörelser och ställningar. Kroppen stretchas och blir smidigare och starkare.

8-12 personer, 1 timme

Relaxyoga

En yogaform som är mjuk och stillsam. Tonvikten ligger på avstressning och att finna ett inre lugn. En träningsform som passar alla.

8-12 personer, 1 timme

De Rui "sittande" qigong

Ett sittande alternativt stående träningspass. En form som kan vara lämplig för er som behöver sitta eller har svårt att stå upp under ett helt träningspass.

10-40 personer, 1 timme

Kört fast i livet?

Här får ni praktiska redskap för att kunna komma förbi hinder i relationer, karriär eller er personliga vardag. Locka fram era dolda resurser och talanger!

10-15 personer, 2-3 timmar

Från stress till balans

”Jag ska bara...” Känner du igen dig? Identifiera dina stressignaler och hitta vägar att uppnå lugn och balans i ditt liv, såväl privat som i ditt arbete.

20-200 personer, 1 timme

Se dig själv med nya ögon

Med modet genom tiderna som inspirationskälla utformar vi tillsammans din egen färg- och formanalys i teori och praktik.

8-10 personer, 4 + 2 timmar

Massage i grupp

Ett tillfälle för dig att både få och ge skön massage. Du lär dig en enkel massageteknik som ger behaglig avslappning och ny energi.

5-15 personer, 1 timme

GI är gott!

Att äta nyttigt behöver inte alls vara tråkigt! Med hjälp av råd och tips från vår kock blir ni säkert både glada och inspirerade till att laga GI-anpassade måltider och må bättre. Frågestund med kocken ingår.

10-20 personer, 45 minuter

Hälsans örter

Kan man verkligen använda örter vid förkylning, magbesvär och sårvård? Låt naturens medicinskåp öppnas för dig... Ta del av tusenårig kunskap och upptäck de kloka gummornas hemliga skatter. Frågestund med vår örtterapeut.

10-15 personer, 1 timme


 

Kommunicera bättre

 

Klar kommunikation

Många irritationsmoment i arbetslivet beror på missförstånd, vilket ofta leder till en negativ stämning och en ineffektiv arbetsplats. Fokus under kursen ligger på tvåvägskommunikation och huvudsyftet är att öka deltagarnas självinsikt och därigenom förbättra gruppens förutsättningar. Här lär sig deltagarna att se hur de agerar i samspel med andra. Kursen varvar tillämpbar teori med insiktsfulla praktiska övningar - allt för att skapa ett bättre samförstånd och klarare kommunikation!

10-15 personer, 2-3 timmar

Konflikthantering

Utifrån er personliga modell för konfliktlösning får ni praktiska metoder för hur ni kan lösa eller motverka hinder i era liv. Genom teori och rollspel tränas ni i att förvandla svåra samtal till lätta.

10-15 personer, 2-3 timmar

Kan tanken förändra ditt liv?

NLP (NeuroLinguistisk Programmering) lär er förstå sambandet mellan vad ni tänker, säger och gör. Det är en kraftfull kommunikationsmodell som användas vid exempelvis läs- och skrivsvårigheter, samt för att förbättra samverkan mellan individer och i organisationer mot ett mer produktivt liv.

10-15 personer, 2-3 timmar

Utveckla er gruppkänsla

Genom att använda dramaövningar tränar vi samspel, tillit och kroppsspråk. Ni lär känna er själva och varandra på ett nytt sätt samt utvecklar er gruppkänsla.

10-15 personer, 2-3 timmar

Lär dig av livets möten

Omtumlande, roande och utmanande. Med hjälp av Kay Pollaks ”nycklar” kan ni förbättra era relationer såväl privat som i yrkeslivet.

10-15 personer, 3 timmar


 

Andra förslag

 

Parkvandring

En härlig, guidad tur i vår inspirerande park. Vandra i en mångfald av växtmiljöer. Hämta inspiration och nya idéer till dina "gröna rum".>

10-20 personer, 1 timme

Från Kristina från Duvemåla till Hillesgården - Att skapa en personlighet

Görel Engstrand är teaterdesigner och har arbetat med scenpersonligheter som Max von Sydow, Thomas von Brömssen och Peter Jöback. Görel delar här med sig av sin livsresa genom ett härlig föredrag om att förverkliga drömmar och om kraften i att tänka positivt.

20-200 personer, 1 timme

Musikunderhållning eller mini-revy

Vi kan erbjuda flera olika former av underhållning. Njut av musik, allsång, roliga sketcher eller kanske en mini-revy... Möjligheterna är många! Välj antingen enbart musik eller blandad underhållning med sång, musik och humoristiska sketcher. Vi uppträder endast inom Hillesgårdens område, inomhus och us.

10-200 personer

Blandad underhållning med sång, musik & humor, från 3 000 kr

Enbart musik (piano/gitarr) 30 minuter från 500 kr, 60 minuter från 800 kr
Obs! Priserna ovan anges inklusive moms.

För övriga prisuppgifter välkommen att kontakta vårt bokningskontor: 0435-215 30 

lasa upp skrin

maskeradspring

tva som hukar 

 

 

 

 

STIFTELSEN HILARION HOH • HILLESGÅRDEN 4452 • 264 94 KLIPPAN • TEL. 0435-215 30 •  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.