Tider och priser: Yoga, Qigong och Power Plate


Välkommen att träna på Hillesgården, både du som är nybörjare, och du som hållit på ett tag.

Ring 0435-215 30, knappval 2 för kontoret, för att anmäla dig (kontoret är bemannat 09.00-11.00 samt 12.00-16.00).

Läs mer om de olika träningsformerna här.

 

Yoga

Yoga innehåller ett träningssätt där du med kroppspositioner och rörelsemönster, samt med hjälp av andningen, får en mycket mjuk och allsidig träning. Ett syfte är att få kropp, själ och tanke i balans.

Yoga nybörjare, 12 gånger

Tid: Lördagar 09.30-10.45
Deltagaravgift: 1 400 kronor
Ledare: Helen Karlsson
Start: Lördag 9 september 2017


Relaxyoga

Relaxyogan är som en meditation, där man med rörelser i stillhet mjukgör musklerna utan att spänna dem. Rörelserna är en lättare och förenklad form av klassisk yoga. Yoga i sin tur är ett femtusenårigt träningssätt där syftet är att förebygga ohälsa samt att få kropp, tanke och själ i balans. Relaxyogan är helt kravlös och alla kan utöva den efter egen förmåga. Mycket tonvikt läggs på att stressa ned, acceptera, och att hitta sig själv i tystnaden.

Relaxyoga nybörjare, 12 gånger

Tid:Söndagar 09.30-10.45
Deltagaravgift: 1400 kronor
Ledare: Helen Karlsson
Start: söndag 10 september 2017

Relaxyoga fortsättning, 12 gånger

Tid: Tisdagar 17.30-18.45
Deltagaravgift: 1 050 kronor
Ledare: Helen Karlsson
Start: Tisdag 5 september 2017

 

Qigong De Rui 1

Qigong är en mångtusenårig livskunskap och träningsform från Kina. Här sammanförs medicin, andlighet och kampsport i rörelser, andning och koncentration. Qigong-filosofin ser människan både som en helhet och som en del av universum. Helheten består av kropp, psyke och ande. Är människan i balans har hon kraft, lust och energi att klara av livets utmaningar, vilket många i dag upplever att de saknar. Med qigong löser vi upp stress, som påverkar blodcirkulationen och energiflödet i kroppen.

Övningarna i Qigong De Rui 1 är en blandning av avslappning, stretching, koncentration, medicinska rörelser och meditation. I de medicinska övningarna arbetar vi med några av kroppens meridianer. Rörelserna är enkla och kan utövas av alla! Under kursen ges en introduktion till kinesisk filosofi och medicin.

Tid: Ungefär en gång i månaden på torsdagar 18.30-19.45
Datum: 21 september, 19 oktober, 2 november, 30 november, 14 december
Deltagaravgift:  120 kr per gång
Ledare: Susanne Petersson, licensierad tränare i Qigong De Rui

 

Power Plate

Power Plate-träning innebär att du tränar på en maskin som vibrerar och därmed skapar ett ostabilt underlag. Kroppen kompenserar då genom att dra ihop muskerna i en mycket snabbare hastighet än vid vanlig styrketräning.

Många elitidrottare använder Power Plate i dag, men också många vanliga motionärer, och personer som behöver rehabilitering. Eftersom belastningen på lederna är minimal är Power Plate väldigt bra även för dem som har svårt att styrketräna, och inte får belasta kroppen för mycket. 

Du kan träna individuellt, eller i grupper om upp till tre personer samtidigt. Vår instruktör visar hur du ska använda Power Plate och anpassar träningen till dina förutsättningar, de första gångerna du tränar med Power Plate.

Tid: Valfritt, i överenskommelse med Hillesgården
Deltagaravgift: Klippkort med 10 gånger 900 kronor nybörjare, inklusive 4 tillfällen med instruktör. Klippkort fortsättning 600 kronor.
Instruktörer: Karin Håkansson och Susanne Nordberg
Start: Pågår kontinuerligt.


 
STIFTELSEN HILARION HOH • HILLESGÅRDEN 4452 • 264 94 KLIPPAN • TEL. 0435-215 30 •  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.