Vill du också vara med?

 

Hillesgården är en plats där människa och natur är i samklang. Vi erbjuder dig att vara med och uppleva den helhet hos oss som omfattar inspiration, kunskap, stillhet, glädje och gemenskap.

Hillesgårdens vision är att en ljus framtid är möjlig. Läs mer om vår vision och vårt arbete här!

Du behövs! Kom och var med oss

Hillesgården drivs av Stiftelsen Hilarion, vars namn är hämtat från latinets ”hilaritas”, som betyder ”inre livsglädje i det man gör”. Hillesgårdens långsiktiga vision och syfte är att bidra till att göra en ljus framtid möjlig. I den dagliga verksamheten ser vi därför människan som en del i ett större gruppsammanhang, och vi hjälps åt att utveckla medmänsklighet, tillit och kärleksfullhet.

Välkommen att delta i vår gemenskap, samtidigt som du gör en värdefull insats. Allt arbete hos oss utförs tillsammans med andra utifrån dina egna förutsättningar. Du bestämmer helt själv när och hur mycket du vill delta! Tillfällen och arbetsuppgifter finns i många variationer. Föreslå gärna vad du vill göra!

Vi söker dig som har kunskap om ekologisk odling

Vi har fem hektar inhägnad odlingsmark som legat i träda i 40 år. Här vill vi börja med ekologisk odling eller permakultur, men vi behöver kunskap, inspiration och idéer. Kanske är du den som kan hjälpa oss med detta? Omsorgen om jorden och människan är viktig för oss, och vi vill därför använda odlingsmetoder som inte skadar naturen.

Tala gärna med någon av oss som arbetar på Hillesgården, eller ring 0435-215 30 (knappval 2 för kontoret). Du kan också mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Varmt välkommen att höra av dig!


Vad är en volontär?

En volontär är en person som frivilligt erbjuder sina tjänster utan krav på ersättning i någon form. I Sverige kallas volontärer ibland för frivilliga, ideella eller aktiva medlemmar. Vi har en lång tradition att hjälpa och stötta de delar av samhället vi anser är viktiga. En stor mängd arbeten inom idrott, natur, kultur och hjälp till utsatta personer görs i dag av starka ideella krafter.


 

"Jättekul att hjälpa till med fönstermålning, plocka disk och rensa ogräs - när man gör det ihop med alla glada och härliga människor på Hillesgården! Det är skoj att kunna vara med och bidra till verksamheten med lite av min tid."
Ur Gästboken

Winni 218

Foto 2016-02-20 15 51 39 218

mala staket

ortplockningflaggor

STIFTELSEN HILARION HOH • HILLESGÅRDEN 4452 • 264 94 KLIPPAN • TEL. 0435-215 30 •  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.