Hillesgårdens härliga park


Här kan du strosa bland träd, vattenspeglar och stenpartier, känna lugnet och bara andas en stund.

 
Parken är öppen 1 maj till 30 september, alla dagar i veckan. Öppettider i parken och våffelcaféet, klicka här.

I parken finns även en stor och varierad lekplats för alla barn, där man kan balansera, gunga och hitta på mycket roligt. Alla åldrar är varmt välkomna till vår park, barn under 12 år måste dock ha någon vuxen med sig.
  

Njut av en nygräddad våffla

Sitt ner en stund utanför vårt våffelcafé och smaka en av våra nygräddade våfflor med sylt och grädde. Om vädret råkar vara mulet, finns det gott om plats att sitta inomhus också. Mer om våffelcaféet

Låna spel och lekredskap gratis

Du kan ägna en stund åt att spela boule, schack, luffarschack, leka med rockringar, spela soft tennis och mycket mera när du besöker vår park. Vi har laddat upp med en lång rad olika spel och lekredskap i vår Spel- och lekbod mitt i parken - och det är bara att låna för dig som har lust!

Loppis

Uppe i parken, bredvid våffelcaféet, finns vår loppishörna, där vi ständigt fyller på med saker man känner igen från förr, och allt möjligt sådant som kan vara praktiskt hemma eller till barnen. Mer om loppishörnan


Vattenfall och härlig grönska

Hillesgården omges i tre väderstreck av lummig blandskog. Under grönskande trädkronor slingrar sig ett promenadstråk som erbjuder den speciella avkoppling och det andrum som skogen ger.

Promenera i vår natursköna park mellan vackra dammanläggningar med vattenfallens och fontänernas porl i bakgrunden. Njut av färgspelet och växtrikedomen i stenpartier och rabatter – anlagda med känsla och fantasi. Möt ett unikt parklandskap fyllt av inspiration och djärv utformning. Här finns plats både för trevlig samvaro och stillsam eftertanke. Du kan även ta med dig din hund in i parken, så länge den är kopplad.


Eva Rydberg-utställningen - "60 ÅR PÅ SCENEN"

På Hillesgården finns en stor utställning om Eva Rydberg och hennes fantastiska karriär på scenen under 60 år. Utställningen är helt omarbetad under 2016. Den finns bredvid Våffelcaféet, och innehåller ett stort antal bilder och scenkläder från olika roller som Eva Rydberg haft genom åren. Dessutom finns pressklipp från flera decennier om hennes framträdanden att botanisera bland. Så här skriver Helsingborgs Dagblad om utställningen i en stor artikel. (Länken öppnas i nytt fönster.)


 


"Nu har vi varit runt och sett allt fantastiskt. Här är så rogivande att gå omkring! Tack för att ni roar oss."

Ur Gästboken

Parktroll 218


  

 

STIFTELSEN HILARION HOH • HILLESGÅRDEN 4452 • 264 94 KLIPPAN • TEL. 0435-215 30 •  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.