Gå på café hos oss


Unna dig en rofylld stund med en kopp kaffe eller te, och något hembakt i caféet! Vi bakar alltid med äkta smör och grädde, och erbjuder både mjuka kakor, bärpajer och småkakor av allra godaste sorter.  


Våffelcafé i parken

Du är välkommen att slå dig ner utomhus eller inomhus i vårt våffelcafé, som är öppet i maj till september. Vi har gott om sittplatser. Här hittar du öppettiderna!

Caféet är charmfullt och personligt inrett. Varje söndag under sommaren spelas levande musik i den lilla paviljongen vid våffelcaféet under en del av eftermiddagen.

Här bjuds äkta gammaldags nybakade äggvåfflor med sylt och vispad grädde. Du kan också välja en kula vaniljglass, och om du vill även chokladsås. Vi serverar också den lyxiga Banana split-våfflan: En nybakad våffla med banan, vaniljglass, maräng, vispad grädde och chokladsås. Riktigt gott!


Härlig ekologisk glass från Pipersglace

Nu kan du njuta av ekologisk gräddglass och sorbet från familjeföretaget Pipersglace, som funnits sedan 1911. De har inga syntetiska tillsatser, färgämnen eller smakämnen i glassen. Den ekologiska mjölken och de ekologiska äggen kommer från skånska och småländska gårdar. Kakao, choklad och vanilj är rättvisemärkta. Genom att välja glass gjord på ekologiska råvaror bidrar du till den biologiska mångfalden, och får en ren smakupplevelse från svenska bär och frukter. (Länken öppnas i nytt fönster.)

Vi har också den underbara glassen från Lily och Hanna's! Den är gjord enbart med naturliga och ekologiska ingredienser, och är helt fri från tillsatser, animaliska produkter och raffinerade ingredienser. Den finns i tre smaker: Chokladmousse, gräddig vanilj och gräddig kardemumma/kanel. Läs mer om Lily och Hanna's glass här.

 

Kaffe med kopp

Extra! Väljer du att köpa "Kaffe med kopp" får du välja en alldeles egen kaffekopp med fat att ta med hem efter att du njutit av din kaffetår!

Sitt gärna på våffelcaféets uteservering, eller slå dig ner på parkens Aquaterrrass och låt ögat fröjdas av vackra planteringar och vattenspel. 

Våffelcaféet ligger mitt i den stora och innehållsrika parken på Hillesgården."En mycket trevlig park med goda våfflor!"
Ur Gästboken 

 

 

Musiken i våffelcaféet genomförs i samarbete med

 
Logotyp Vuxenskolan 

 

STIFTELSEN HILARION HOH • HILLESGÅRDEN 4452 • 264 94 KLIPPAN • TEL. 0435-215 30 •  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.